Wandelen Ardennen

Wandelen Ardennen

Over het blog

In dit blog wil ik alle relevante activiteiten vermelden zoals nieuwe tracks, nieuwe beschrijvingen van wandelingen, plaatsen van foto's. Maar ook zal ik (subjectief) commentaar geven op alle wandelingen en de gebieden waar ze doorheen lopen. Dit kan gaan om eigen ervaringen en foto's of, toeristische, landschappelijke, geologische en historiche feiten mbt de gebieden.

Tot slot zal ik iets over de apparatuur, SW-pakketten en apps melden welke ik gebruik of waarover ik (positieve of soms negatieve) zaken te melden heb.

Heeft u opmerkingen, suggesties of beoordelingen, schroom dan niet te reageren.

Koos Lock

Wandeling bij Louette st. Pierre

Nieuwe Wandelingen& TracksPosted by Koos Lock Sun, March 31, 2013 18:51:03
Vandaag nieuwe wandeling gelopen in de buurt van Louette st. Pierre. De beschrijving vindt je ook bij de track.

HL30 Louette st. Pierre - Barbais

Wandeling ten NW van Louette st. Pierre aan de rand van het plateau van Croix-Scaille . We gaan eerst even richting Gedinne, al klimmend, we hebben dan op een gegeven moment een goed uitzicht op de het dorp Gedinne en de heuvels rondom. Bij het keerpunt lopen we richting Croix-Scaille , een enorm bosgebied doorspekt met riviertjes en op het hoogste punt, ruim 500 mtr, staat de Millenium toren, 60 boven het landschap piekend. We lopen een heel stuk langs het riviertje de Barbais die in de buurt van het hoogste punt ontspringt. Waar we langs lopen is het nog maar een klein stroompje en voor de rest zompig moeras. Een Waalse natuur organisatie is bezig om de hele loop van het riviertje weer in oude, natuurlijke staat te brengen. Het is heel rustig hier en als je zelf ook rustig blijft zou je een lynx kunnen zien; er zijn meerdere waarnemingen geweest in dit gebied.

We verlaten het dalletje en lopen door mooi beukenbos weer terug richting Louette st. Pierre, gedeeltelijk over langlauf ski pistes. Op het wat langere rechte, halfverharde pad richting het langlauf chalet zien we rechts een langwerpige rotsheuvel (kalk?, in ieder geval ook met morene gesteente) van ca 5 a 10 m hoog. Wijk maar eens van de route af en loop eens om de rotsformatie heen (hopelijk heeft de gemeente het afval weggehaald!) Het laatste stuk is weer open hooiweide met ruime uitzichten.

Hier vindt je de track: HL30 Louette st. Pierre -Barbais

Foto (Google) van de startplaats.

Foto's van de rotsformatie bij het langlauf chalet.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.