Wandelen Ardennen

Wandelen Ardennen

Over het blog

In dit blog wil ik alle relevante activiteiten vermelden zoals nieuwe tracks, nieuwe beschrijvingen van wandelingen, plaatsen van foto's. Maar ook zal ik (subjectief) commentaar geven op alle wandelingen en de gebieden waar ze doorheen lopen. Dit kan gaan om eigen ervaringen en foto's of, toeristische, landschappelijke, geologische en historiche feiten mbt de gebieden.

Tot slot zal ik iets over de apparatuur, SW-pakketten en apps melden welke ik gebruik of waarover ik (positieve of soms negatieve) zaken te melden heb.

Heeft u opmerkingen, suggesties of beoordelingen, schroom dan niet te reageren.

Koos Lock

Nieuwe tracks langs de Semois

Nieuwe Wandelingen& TracksPosted by Koos Lock Sun, March 31, 2013 10:34:03
Mijn streven is om voor elke interessante streek in de buurt van de vakantiehuizen een volledige dekking van wandelingen te maken. Uitgangspunt natuurlijk is dat het om een mooi gebiedje gaat met aantrekkelijk landschap, rivieren, heuvels en dorpen.

Deze wandelstreken zijn de volgende:

- rond Sclassin en Gembes (in de buurt van Maison Haut-Fays)

- rond Louette saint Denis en Gedinne (in de buurt van Hoeve Louette)

- in de Famenne/Calestienne

- rond de Lesse

- rond de Semois

Zie voor meer info over deze streken: Tracks Verspreiding

De laatste maanden ben ik vooral bezig geweest aan wandelingen in de Famenne/Calestienne. De laatste weken aan 2 wandelingen langs en dichtbij de rivier de Semois: te weten rond Chairiere, Cornimont en Ucimont, gebiedjes waar we nog geen wandelingen hadden.

Die rond Chairiere is al redelijk in orde, er moet nog een stukje worden gecontroleerd. Deze wandeling gaat over een stuk boven op de heuvel tussen de 2 Semois arme (tussen km 0,8 en 1,2): veel rotsen hier (Les CrĂȘtes) en dus wat klimwerk, maar ook mooie uitzichten op de dorpen Laforet, Mouzaive en Chairiere.

Zie Chairiere - On the Rocks.

Zo'n mooie foto is het niet maar je moet een gestolen foto niet in de pixels kijken. In de zomer neem ik zelf wel iets beters.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.