Maison Haut-Fays Weblog

Maison Haut-Fays Weblog

Over dit weblog

In dit weblog willen we allerlei actuele zaken rondom de vakantie woning aan de orde stellen. Veranderingen aan het huis of de tuin, actuele zaken in de omgeving, informatie over de seizoenen. Alles kan aan de orde komen.
In de winter zullen we vooral informatie geven over de sneeuw toestand en de mogelijkheden voor langlaufen. Wij nodigen iedereen uit om zijn of haar reactie te geven of om een eigen bericht te plaatsen.

Wilt u naar de site: www.ardennenrecrea.nl/mhf
Het huis en omgeving een foto impressie
Meer foto's van Landschap & Natuur of De Voorjaarstuin

De Bosanemoon

Natuur & LandschapPosted by Maison Haut-Fays Friday, April 27 2007 17:31

April en begin mei zijn de maanden dat de bosanemoon het meest in het oog springt. Met zijn tapijt van blaadjes en opvallende bloemen tooit hij de ondergrond van de loofbossen in de Ardennen. Hij moet wel vroeg bloeien; de schaduw van de bomen als de beuk en de eik zitten hem op de hielen. Vandaar dus dat we hem in deze maanden uitbundig kunnen zien bloeien.

Als u in het bos gaat wandelen in de buurt van Maison Haut-Fays en vooral op de hellingen van de Almache en de Lesse, zult u ze zeker tegen komen. Meestal wit gekleurd soms met rose-paarse vlekken en soms ook helemaal rose.

Blog Image Blog ImageBlog Image

Meer weten ? Kijk in Wikipedia of hier of legenden over de plant.

Meer fotos vindt u hier.

  • Comments(0)//mhf-blog.ardennenrecrea.nl/#post71