Hoeve Louette Blog

Hoeve Louette Blog

Groeps- en gezins accomodatie

Hoeve Louette is een vakantiewoning in een gerenoveerde oude ardense hoeve gebouwd rond 1715. Gelegen aan de rand van een klein dorp in de provincie Namen vlakbij velden, heuvels en bossen.

Deze weblog is bedoeld voor het plaatsen van berichten over acuele zaken en noviteiten. Ook u kunt hier u bericht kwijt of op een bericht reageren en wij nodigen u uit om u tips, suggesties en/of ervaringen op deze site achter te laten.

Website van de hoeve voor meer inforatie vindt u hier : Hoeve Louette

Provincie Namen

De OmgevingPosted by Ferme Saint Denis Thu, May 29, 2008 10:25:45

NAAMSE ARDENNEN (bron: VVV Naamse Ardennen)

De Ardennen hebben steeds tot de algemene verbeelding gesproken. Dit uitgestrekte woud, met zijn grillig reliëf, voorheen moeilijk toegankelijk als een angstaanjagende burcht bewoond door ruwe mensen met harde gelaatstrekken, arm maar trots.

Heel lang bleef het een moeilijk te betreden gebied. Men liet het liever links liggen. De Romeinen deden een voorzichtige poging om er het te veroveren. In 1554, wou de hertog van Nevers, Orchimont en alle kleine heerlijkheden in de omgeving onderwerpen. De Rabutin, zijn geschiedschrijver, beëindigde het verslag van deze expeditie met : “Nadat we Orchimont, Louette, Gedinne, Bourseigne-Neuve et Bourseigne-Vieille, hadden overwonnen waren de manschappen opgelucht deze trieste en onaangename woestenij te verlaten om het vrolijke en heerlijke land van Luik binnen te dringen.”
Het is dus normaal dat de Ardennen argwaan opwekken en dat deze geheimzinnigheid een bron is voor verhalen en legenden. De Vier Heemskinderen beleefden er hun vermaarde heldendaden.

In de Naamse Ardennen, in de omgeving van Bièvre, Gedinne en Vresse-sur-Semois, zijn de fabelachtige rotsen, mysterieuze grotten en diepe, angstaanjagende valleien, het uitverkoren terrein voor heksen, feeën en kwelgeesten. In dit woud dwalen deze vervloekte personages waarvan de kreten u doen opschrikken. Aan de rand van putten en rivieren wachten "de nekker" of de “mawhotte” rustig op de onvoorzichtige avonturiers.

Blog Image

“Op de hoogtes”, zoals men de groene plateaus noemt, zorgen de heuvelachtige weilanden bezaait met alleenstaande bomen en haagdoorn voor prachtige vergezichten.

Elke beek heeft zijn molen, in elk dorp worden we herinnerd aan vroegere beroepen : smeden, spijkersmeden, klompenmakers, tabaktelers, leisteenbewerkers.

Al deze pracht inspireerde talrijke artiesten waarvan men de werken kan bewonderen in tentoonstellingsgalerijen. (o.a. in Vresse sur Semois)

De Naamse Ardennen bevinden zich in één van de meest indrukwekkende massieven van ons land. Met reusachtige stammen geveld ter plaatse, werd op "La Croix Scaille" een 60 meter hoge uitkijktoren opgetrokken.

In deze streek, aanleunend bij de Franse Ardennen, vindt u ook heel wat ontspanningsmogelijkheden : baden, kajakafvaarten, wandel- en mountainbikeroutes, ruiterpistes, langlaufpistes, …

Wat wenst u nog meer ?

  • Comments(0)//fsd.ardennenrecrea.nl/#post9