Hoeve Louette Blog

Hoeve Louette Blog

Groeps- en gezins accomodatie

Hoeve Louette is een vakantiewoning in een gerenoveerde oude ardense hoeve gebouwd rond 1715. Gelegen aan de rand van een klein dorp in de provincie Namen vlakbij velden, heuvels en bossen.

Deze weblog is bedoeld voor het plaatsen van berichten over acuele zaken en noviteiten. Ook u kunt hier u bericht kwijt of op een bericht reageren en wij nodigen u uit om u tips, suggesties en/of ervaringen op deze site achter te laten.

Website van de hoeve voor meer inforatie vindt u hier : Hoeve Louette

Cross-Country skiën in de Ardennen

De Seizoenen - Het WeerPosted by Koos Lock Sun, January 31, 2010 10:01:20
Sinds enkele dagen ligt hier behoorlijk wat sneeuw. Wel zo'n 10 - 20 cm. Dus mooi om te langlaufen. Omdat het niet duidelijk was of het ski centrum hier in de buurt (Croix-Scaille, Louette saint Pierre) al open was ben ik gaistren vanaf de hoeve direct in de omgeving gaan langlaufen. Dus gewoon in het veld en in het bos zonder loipes. Het wordt dan ook wel Cross Country skiën genoemd.

Het was echt een heerlijke ervaring; overal wit om je heen. Sneeuw op de velden en de bospaden, sneeuw op de takken en op de bomen. Wat een rust ademt het landschap dan uit. Kijk maar eens op de foto's hieronder. Wat je niet ziet (of hoort) op de foto's is de onmetelijke rust, het breken van een tak onder het gewicht van de sneeuw, het opvliegen van een buizerd vanaf een boomtop. En overal sporen in de sneeuw van een vos, een wild zwijn of een hert. Dat is pas ontstressen.

Wilt u het ook eens ervaren: bij ons kunt u nog ons mooie vakantiehuis huren of lekker makkelijk bed&breakfast. Wees welkom.


Wat heeft u nodig:

- langlauf ski's, of beter nog cross-country ski's (die iets breder en korter zijn)

- ski schoenen natuurlijk

- ski stokken

- gamaschen (dan blijven je sokken droog in de hoge sneeuw)


Wij hebben zelf nog te huur 2 paar snowshoes  • Comments(0)//fsd.ardennenrecrea.nl/#post50