Hoeve Louette Blog

Hoeve Louette Blog

Groeps- en gezins accomodatie

Hoeve Louette is een vakantiewoning in een gerenoveerde oude ardense hoeve gebouwd rond 1715. Gelegen aan de rand van een klein dorp in de provincie Namen vlakbij velden, heuvels en bossen.

Deze weblog is bedoeld voor het plaatsen van berichten over acuele zaken en noviteiten. Ook u kunt hier u bericht kwijt of op een bericht reageren en wij nodigen u uit om u tips, suggesties en/of ervaringen op deze site achter te laten.

Website van de hoeve voor meer inforatie vindt u hier : Hoeve Louette

Wandelingen in de buurt van Hoeve Louette

WandelenPosted by Hoeve Louette Sat, September 20, 2008 21:27:51

Het hoeft eigenlijk niet gezegd te worden: de Ardennen is een ideaal wandelgebied. De streek rond Hoeve Louette is daar geen uitzondering op, sterker nog, het gebied heeft alle afwisselingen die mogelijk zijn in de Ardennen: vlakbij glooiende velden afgewisseld met oude hagen en bossen. Iets verder weg vinden we veel ruigere gebieden zoals op het plateau van Croix-Scaille en het stroomgebied van de rivier de Semois met z'n vele bijriviertjes die zich door het landschap kronkelen. Ook vinden we in dit gebied de rivieren als de Houille (bij Gedinne) en de Lesse.

U kunt hier wandelen over rustige velden met prachtige vergezichten, door uitgestrekte bossen met hier en daar nog wat veen (fagne) of langs kronkelige snelstromende beekje of over heuvelkammen met werkelijk spectaculaire panorama's vanaf de hoogtes langs de Semois. Kortom, één en al afwisseling en voor ieder de wandeling naar zijn hart.

De Houille net voorbij Gedinne

Het dorp Louette saint Denis ligt centraal in een gebied van 4 gemeentes, namelijk Gedinne, Daverdisse, Bievre en Vresse sur Semois. Vanuit het huis zijn deze gemeentes wandelend binnen 15 minuten te bereiken. De toeristische diensten van genoemde gemeentes verzorgen wandelkaarten voor hun gebieden. Op deze kaarten zijn 120 wandelingen uitgezet met een totaal van ruim 800 km wandelpaden.

Er zijn 4 wandelingen vanuit het huis in voorbereiding en nog een korte dorpswandeling.

Voor wie dat nog niet genoeg is, is er een map met een 60-tal bijzondere wandelingen met startpunten relatief in de buurt (bereikbaar tussen 15 en 30 min). Het zijn uittreksels van Wandelgidsen in de Ardennen.

Het riviertje de Hulle waarlangs een prachtige wandelroute loopt

Kaarten en beschrijvingen zijn in de woning beschikbaar. Verder zijn er ook gidsen op het gebied van natuur, landschap en cultuur in het huis.

Alle reden om een een keer bij ons langs te komen. U bent van harte welkom.

Bekijk de foto's en zie wat u zoal tegen kunt komen.

  • Comments(0)//fsd.ardennenrecrea.nl/#post21