Hoeve Louette Blog

Hoeve Louette Blog

Groeps- en gezins accomodatie

Hoeve Louette is een vakantiewoning in een gerenoveerde oude ardense hoeve gebouwd rond 1715. Gelegen aan de rand van een klein dorp in de provincie Namen vlakbij velden, heuvels en bossen.

Deze weblog is bedoeld voor het plaatsen van berichten over acuele zaken en noviteiten. Ook u kunt hier u bericht kwijt of op een bericht reageren en wij nodigen u uit om u tips, suggesties en/of ervaringen op deze site achter te laten.

Website van de hoeve voor meer inforatie vindt u hier : Hoeve Louette

Bezienswaardigheden in de directe omgeving

BezienswaardighedenPosted by Hoeve Louette Wed, September 17, 2008 12:35:51

Vlak in de buurt zijn verschillende interessantie dingen te zien en te ontdekken.

In de directe omgeving zijn heel veel kleine dorpjes en gehuchten te zien. U kunt ze vaak wandelend en met de fiets bereiken. Enkele dorpjes zijn o.a. Louette st. Pierre, Houdremont, Bellefontain, Monceau, Petit-Fays, Rienne en Willerzie. Ze zijn alle de moeite waard om eens doorheen te wandelen en vooral aan de randen zijn vaak hele idyllische plekjes te vinden.

Een wandeling langs een beek of riviertje is ontspannend maar zeker ook een lust voor het oog: stroomversnellingen, meanders, rotsformaties en dat alles diep in het groen of door grazige valletjes. Rondom Louette st. Denis ontspringt het riviertje de Houille die vanaf Gedinne een heel interessant wandelgebied vormt. Erlangs lopen heel veel plaatselijke wandelroutes maar ook de bekende GR126 route (Membre - Brussel).

Blog Image


Tussen de dorpjes Houdremont en Nafraiture ligt een klein domein genaamd La Chiquetterie. Het is een kruidentuin met wilde, medicinale planten waar regelmatig rondleidingen worden gegeven. Verder hebben ze een geitenhouderij en er wordt ambachtelijk gemaakte geitenkaas verkocht. Het geheel wordt gerund door een vlaamse familie inclusief (schoon-)kinderen. Bij dit geheel mag natuurlijk geen uitspanning ontbreken waar pannekoeken, ommeletten, bier en vele andere zaken geserveerd worden. Wilt u meer weten, kijk dan bij La Chiquetterie


Wordt vervolgd.

  • Comments(0)//fsd.ardennenrecrea.nl/#post20