Hoeve Louette Blog

Hoeve Louette Blog

Groeps- en gezins accomodatie

Hoeve Louette is een vakantiewoning in een gerenoveerde oude ardense hoeve gebouwd rond 1715. Gelegen aan de rand van een klein dorp in de provincie Namen vlakbij velden, heuvels en bossen.

Deze weblog is bedoeld voor het plaatsen van berichten over acuele zaken en noviteiten. Ook u kunt hier u bericht kwijt of op een bericht reageren en wij nodigen u uit om u tips, suggesties en/of ervaringen op deze site achter te laten.

Website van de hoeve voor meer inforatie vindt u hier : Hoeve Louette

De omgeving van Hoeve Louette

De OmgevingPosted by Hoeve Louette Sun, September 07, 2008 19:04:06

De hoeve ligt in het dorpje Louette Saint-Denis. Het dorpje zelf is rustig met een kerk prominent in het midden. Het is licht geaccidenteerd en daardoor staan de huizen op verschillende niveaus. Vanuit het dorp heb je een goed uitzicht over velden en weiden vlak in de buurt. In de onmiddelijke nabijheid van het dorp vind je een licht heuvelachtig gebied met een halfopen landschap; velden en weiden afgewisseld door een bosjes en hier en daar een kleine beek. Het leent zich uitstekend voor wandelen en vooral fietsen: niet te steil, mooie vergezichten en onmetelijk rustig. Je vindt daar de dorpen Gedinne, Louette St. Pierre, Houdremont en Bellefontaine.

Iets verder van het dorp, naar het noorden, westen en zuiden, wordt het ineens veel heuvelachtiger en bosrijker. Dit komt door de aanwezigheid van de rivieren de Houille (bij Gedinne, zie foto) en de Semois (richting Vresse). Daar vindt je een heel gevarieerd landschap met beekjes, rotsparijen en kronkelweggetjes inclusief haarspeldbochten. Hier is het voor de wandelaar een echt eldorado. Blog Image

Voor de sportieve mountainbiker zijn hier alle ingrediƫnten te vinden voor aantrekkelijke en spannende tochten. Veel tracks zijn hier uitgezet en je kunt overal de bordjes vinden.

Het vermelden waard is zeker ook het massief van Croix Scaille. Een hoogvlakte tot ruim 500 mtr hoog op de grens van Belgiƫ en Frankrijk. Het gebied ligt even ten westen van Louette St. Denis en is te bereiken via het dorp Louette St. Pierre, een buurdorp van Louette Si. Denis op ongeveer 3,5 km. Je kunt er echt uren wandelen en fietsen zonder maar iemand tegen te komen en door z'n relatief hoge ligging er er in de winter vaak voldoende sneeuw om te langlaufen. Er zijn in het gebied 2 langlauf centra, 1 nog op Belgisch grond gebied en 1 net in Frankrijk. Verschillende loipes zijn aan elkaar gekoppeld waardoor en een enorm groot netwerk ontstaat.

Later volgt er meer info en foto's op de nieuw te maken website.

  • Comments(0)//fsd.ardennenrecrea.nl/#post19